2012.03.22.
09:46

Írta: arusl

KLM

 Nagy fantázia kellett ennek a kitalálásához. Mondta a holland közlekedési miniszter az ábécét: ABC, ez már foglalt, CBA, ez is, KLM, na legyen ez. Az angolok hamarabb kezdték, mint ők, de az AB már foglalt volt (a baráti Albánia gépkocsijelzése), így BA lett belőle. Az angol távközlési miniszter kicsit dadogós volt, így jött létre a BBC, az osztrák közlekedési szintén, így lett AA a légitársaság. A VW márkanévhez is német bölcsészdiploma kellett, meg egy hatalmas fokú altruizmus, ami sajnos már a múlté, mert a folszkik már nem olcsó népautók, hanem drága státusszimbólumok.

 

Így lesz az aztán az OPR-ből PRO, mert egy kicsit felcseréli a PR-os a sorrendet. N.O.P.Q., a nagy torkú, mind megissza a bort, vígan rúgja a port. Emlékeztek még? S tessék elolvasni a zengő ábécét is! Patakparton pipitér. 

Ez a sok okos rövidítés is azért kellett, hogy az aranyhajú királykisasszonyok is meg tudják jegyezni. Lehetőleg ábécé sorrendben, mert úgy könnyebb. Az ABS is ABC lett volna, csak az már foglalt volt, mint már fentebb is konstatálta Van de Loog uraság. 

CD. Na ugye, értitek. GH. Ghana autójelzése. CDN, ami ugyebár Kadana autójelzése lenne, de a CND meg nincs ábécésorrendben és így nehéz megjegyezni, ezért lett CDN.

ESP? Elektronikai stabilizáló program. Miért nem Elektromos Fogódzásmentesítő Gomb?Ugye az EFG-t könnyebb megjegyezni. MOL? Miért nem Magyar Nemzeti Olaj, azaz MNO? OTP? Miért nem OPQ? Országos Pénzügyi Qtyakomédia. MSZP? Miért nem MNOP? Minket Ne Okoljatok Párt. LMP? KLMNOP - Kellene Legyen Már Nemzeti Önrendelkezés Párt.

Főleg itt. Főleg most. Itt az idő. Az meg pénz. Itt a pénz. Az meg hol? IMF? IJK - így jártunk kedveseim.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aruslaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr394332450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása