2015.06.01.
14:27

Írta: arusl

Az ördög bibliája

Van a klasszikus kérdés az eladó felé: kártyával lehet fizetni? Ha a válasz igen, akkor a következő kérdés: tök alsó jó lesz? Valami ilyesmibe keveredtek szép országunk igen értelmes egyedei, akik minekutána kézbe vették az egészségügyi kártyájukat, benyomták egy pénzkiadó automatába, mert a mérete pont passzolt, s a mágnescsík hiányán kívül igen hasonlít a chipes bankkártyára. Voltak akik üzletekben és vendéglőkben akartak ezzel fizetni.

Ó szent együgyűség! Mi lehet azokban a fejekben, akik beveszik azt a mesét, hogy EU szubvenció van a kártyán, amit az állam elhasznál, ha nem veszik ki idejében... Kell is a tehénnek bársonynadrág! Amikor a szomjas delikvens megissza az amúgy gyanúsan tisztátlan és büdös pálinkát, mert csak öt lejbe kerül, aztán megvakul mert faszeszt ivott! Amikor nem tudja, hogy melyik bolygón élünk, vagy hogy az országunk melyik kontinensen van! Amikor összefolyik a húsvét karácsonnyal, amikor nem tud egy zeneszerzőt, vagy költőt fejből mondani, amikor az égtájakkal sincs tisztában és a legegyszerűbb logikai kérdésre sem tud választ adni! 

És mégis hány ilyen sötét alaknak van hajtási engedélye, luxusautója,, palotája s lesz az ilyenből fővárosi polgármester, miközben a Google-t goágölnek ejti! Még jó, hogy ezek az előemberek nem kezdték a hajtási engedélyüket, vagy a METRO vagy Selgros kártyájukat is a bankomatokba tömködni! A pontgyűjtő kártyákon mágnescsík is van, miért nem próbálkoztak azzal is? Vagy a lakcímkártyával? Vagy a tök alsóval?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aruslaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr977435162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása