2015.04.29.
22:24

Írta: arusl

Képzeljünk...

Képzeljünk el egy világot, ahol a barátok gyakran találkoznak egymással, és nincsen kifogáskeresés, mindig van idő együtt beszélgetni, enni-inni, énekelni, táncolni, pihenni. Ahol nincs hazugság és megvezetés, de van őszinte vélemény, építő kritika és erre vevő hallgatóság. Ahol nincs civódás és átkozódás, nincs erőszak és lopás és gyilkosság. Ahol van egyetértés, testvéri közösség, odafigyelés, egymással törődés. Ahol nincs hárítás, de van felelősségvállalás.

Ahol a családok épek és egészségesek, ahol nincs hűtlenség, csalás és ámítás. Ahol nincs befeketítés és árulkodás, de van összefogás és közösség. Ahol nem kell félni az ellenőrzésektől, a rendőröktől, az ügyészektől, és a bíráktól, mert nincs korrupció, és ezek a szakmák szinte feleslegessé váltak, mert nincs bűnözés, nincs pereskedés és a börtönöket átalakították üzemmé, múzeummá. Ahol természetes a harsogó nevetés, a széles mosoly és nincs sírás csak a szülészeten és a temetőkben. Ahol a kórházban ápolnak és kigyógyítanak a betegségedből és nem gyógyszerfüggőt faragnak belőled. Ahol az iskolában értelmes dolgokra tanítanak és életrevaló embereket nevelnek. Ahol a természetet nem kizsigerelik és megmérgezik, hanem élnek az áldásaival és a szorgalmas munka gyümölcsét eszik. Ahol a politikusok minimálbérért politizálnak esetleg önszorgalomból szabadidejükben, amikor már ledolgoztak nyolc órát kétkezi munkásként vagy értelmiségiként. Ahol nem a munkakerülők kapnak segélyt, hanem a kiemelkedőket jutalmazzák és a gyermekek taníttatását, az idősek pihenését támogatják. Ahol a média nem a devianciát sztárolja és megmérgezi a sok szeméttel a lelkeket, hanem tájékoztat és szórakoztat. Ahol békesség és megelégedés van a szívekben, mert senkinek nem kell a másé és nincsenek háborúk. th-546cd274ae565.jpg

Elképzelhetetlen? Kicsiben nem tudod megtenni ezt a pár jó dolgot a saját otthonodban, a rokonaiddal, barátaiddal és ismerőseiddel? Lehetetlen így élni? Képtelenek vagyunk erre? 

Az ember képes lenne egy ilyen világot alkotni, csak mindig könnyebb döglött halként sodródni az árral, s panaszkodni, hogy milyen büdös a helyzet. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aruslaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr957414040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása