2015.03.03.
19:01

Írta: arusl

Szűrés - Angiocentizés, avagy a szívmegnagyobbodás metrológiai mérése

Hallgatom a rádióban, hogy a fejlődési rendellenességek és genetikai betegségek kiszűrése magzatvíz mintavétellel történik. Persze nem esnek neki az éhes orvosok csak úgy a kis magzatokat kóstolni, előbb megnézik a nyaki redőnyt, a fetaproteint és elvégzik a kombinált fogó tesztet. Az ókorban még nem voltak képesek erre, de posztmodern korunkban ezekkel a módszerekkel simán kiszűrik az up és down-kórosakat az Edwards-légibázis szindrómásokat és a pszicho - Patau tünetegyüttesben szenvedőket. A nyaki redőny ha nem húzható mindkét irányban, az kormosszóma hiányra utal, a fetaprotein hiánya pedig  sajtemésztési rendellenességekre, angol-görög kórra és króm-nikkelszóma többletre mutat. Ekkor jön a kombinált fogó teszt, az orvos alsó és felső madárfogással a képen látható módon próbálja két vállra fektetni a betegségeket. 

also_madarfogas.jpgHa a fenti módszerek nem hozzák el a várva-várva sikert, és velőscsont-záródás, idegcsőtörés vagy falfekvés esete forog fenn, esetleg a szív- és tüdőérettségi vizsgán is elégtelen eredményt ért a kis paciens - nos ekkor, de csak ekkor jön a magzatíz mintavétel. Lehetőleg gourman genetikusok jelentkezését várják, aki sorra ízlelik meg a mintákat. Tekintettel, hogy a egyedek (még) méh  élnek ezért nem szabad sem harapni, sem lenyelni. Kis ízlelés, mondhatni szopogatás és kiköpés után a szakembereknek meg kell állapítani az egyedek nemét, felmenőinek fajtáját, bor bőrszínét. Az évjárat behatárolása nem releváns, de lehetőleg napnyi pontossággal kell megmondani az egyed kialakulásának napját és helyét (vidék és dűlő). Több egyed házasításból ki kell tudni szúrni  szűrni a génhibás egyedet, azt izolálni és karanténba helyezni. A túlzottan édes magzatok az aranyosságon túl diabéteszre is utalhatnak. A keserű magzatíz mögött valószínűleg az anyatest bálnata bánata áll, esetleg bush-man felmenők. Sós íz esetén az anyaméh magas nátriumtartalma lehet a ludas, vagy parajdi dűlőszármazás. A savanyú magzatok még éretlenek, feltétlenül vissza kell helyezni őket a jó édes anyjukba. A csípős babák íze mögött valószínűleg a felmenőik kritikus életvitele figyelhető meg. A fűszeres embriók nagy eséllyel a távoli Indiákról és a mesés Keletről származnak, több generációra visszamenőleg. Visszamenőlegességüket biztosítani kell, akár főorvosi küldőpapírral. A finoman gyümölcsös, érett babák jó évjáratra utalnak, szaporításuk javasolt.  Ha ugyanazon egyedre több orvos is az "ennivaló" jelzőt biggyeszti, ezt természetesen nem szószerint kell értelmezni. Sikeres szűrés után jöhet a szülés, lemosás és pólyatárolás. Akiket tudományosabban érdekel a téma: http://www.csaladivilag.hu/magzatviz-mintavetel/

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aruslaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr947237857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása